Användningsområden

Raex® ger höga prestanda i alla normala slitagetillämpningar. Förutom problemfri produktion ger Raex® dig ökad kostnadseffektivitet och konkurrenskraft. 

Gruvdrift

Gruvindustrin karakteriseras av extrema miljöer och tuffa utmaningar. Om du behöver gräva mer, krossa mer, lasta mer eller transportera mer, kan Raex® slitstarka stål hjälpa dig att få de största jobben gjorda. Det är perfekt för skopor och dumperflak men passar även för infodring av utrustningsdelar, stötytor, transportutrustning och bandtransportörer.

Jordbruk 

Jordbruksmaskiner och -utrustning utsätts under hela sin livstid för hög belastning och slitage. Raex®-stål är hårt men ändå flexibelt och kan hjälpa dig att öka maskinernas livslängd, minska servicefrekvensen och få lägre kostnader för reparation och utbytesdelar.

Betong och cement

Utmanande arbetsmiljöer kräver tålig och tillförlitlig betong- och cementutrustning. Vårt breda sortiment av Raex®-stål ger dig ständigt bra resultat. Raex® 300, till exempel, är toppenbra för betongblandare, medan Raex® 500 kan användas i linerplåtar.

Vägbyggnad

Antingen du behöver tillverka långtradare eller maskiner som ska hålla länge, hjälper dig Raex® att lösa envisa stöt- och slitageproblem. Med hjälp av tunna och breda Raex®-plåtar kan du sänka totalvikten, öka nyttolasten och få en överlägsen ytkvalitet som förbättrar utseendet på dina tippflak.

Återvinning

I återvinningsbranschen krävs det att man är produktiv och konkurrenskraftig. Återvinningsutrustningen måste tåla att bli misshandlad av hårda och vassa föremål som betongklumpar, skrot och glas. Raex® finns i tunn men ändå slittålig plåt (ner till 2 mm) som hjälper dig att minimera vikten på sopcontainrarna samtidigt som du behåller deras hållbarhet.